Кишида: Г7 ће у Хирошими дискутовати о „ChatGPT“, неопходна међународна правила

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 17:48

Кишида: Г7 ће у Хирошими дискутовати о „ChatGPT“, неопходна међународна правила

Премијер Јапана Фумио Кишида саопштио је данас да ће лидери земаља Г7 на мајском састанку у Хирошими дискутовати и о систему генеративне вештачке интелигенције ChatGPT. Фото: Танјуг/AP/Jason DeCrow Кишида је током сусрета са шефовима јапанских регионалних новина рекао да је „неопходно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << створити међународна правила“ за коришћење система вештачке интелигенције (АИ), преноси агенција Кјодо.
Посланици Европског парламента су ове недеље позвали светске лидере да организују самит о контроли развоја система АИ, пренео је Ројтерс.
Лидер демократске већине у Сенату САД Чак Шумер је прошле недеље рекао да је због забринутости за националну безбедност и образовање покренуо инцијативу која би увела правила везана за системе АИ.
Berbok: Pojedinosti putovanja u Kinu “više nego šokantne“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кишида: Г7 ће у Хирошими дискутовати о „ChatGPT“, неопходна међународна правила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.