Швајцарска замрзнула руску имовину вредну 7,9 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 19:00

Швајцарска замрзнула руску имовину вредну 7,9 милијарди долара

Швајцарска је замрзнула руску имовину вредну 7,9 милијарди долара, саопштио је данас Државни секретаријат за економске послове земље (СЕЦО). Фото:WikimediaCommons/Ank Kumar „До 25. новембра укупан износ замрзнутих финансијских средстава износи 7,5 милијарди швајцарских франака (7,9 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долара), блокирано је и 15 некретнина у шест кантона“, наводи СЕЦО, а преноси агенција ТАШ.
Почетком јула је СЕЦО први пут саопштио да је руска имовина вредна 7,5 милијарди швајцарских франака замрзнута у Швајцарској, али је влада у Берну у јулу појаснила да је блокирано 6,7 милијарди швајцарских франака и 15 некретнина.
Агенција наводи да је „до 25. новембра у Швајцарској замрзнуто 7,5 милијарди швајцарских франака имовине и 15 имовина у власништву санкционисаних физичких лица, компанија и правних лица под санкцијама“.
Иако Швајцарска није чланица ЕУ и има неутралан статус, подржала је санкције ЕУ против Русије уведене због напада на Украјину.
Руска влада је у марту одобрила списак страних држава и територија које чине непријатељска дела против Русије, њених компанија и грађана, подсећа руска агенција.
UK menja pravilo o tečnostima u ručnom prtljagu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Швајцарска замрзнула руску имовину вредну 7,9 милијарди долара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.