Г7,ЕУ и Аустралија увеле ограничење цена за руски дизел и друге нафтне деривате

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 11:29

Г7,ЕУ и Аустралија увеле ограничење цена за руски дизел и друге нафтне деривате

Група седам најбогатијих земаља Г7, Европска унија и Аустралија увеле су ограничење цена за руски дизел и друге нафтне деривате у оквиру санкција према Русији због напада на Украјину. Foto: Pixabay/IADE-Michoko Мера ЕУ, која ступа на снагу 5. фебруара, следи након ранијег ограничења цене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руске нафте, за коју су Унија, Г7 и Аустралија од 5. децембра поставиле горњу границу од 60 долара по барелу сирове нафте.
Коалиција је саопштила у петак да је поставила горњу границу цена од 100 долара по барелу за производе којима се тргује уз премију у односу на нафту, углавном дизел, као и 45 долара по барелу за производе којима се тргује уз попуст, као што су мазут и прерађена нафта.
То је у складу са нивоима које је предложила Европска комисија, пренео је Ројтерс.
ЕУ је забранила пловилима Уније да превозе руске нафтне деривате, осим уколико су ти производи купљени по ограниченој цени или испод ње.
Одредба се односи и на компаније које пружају техничку, брокерску или финансијску помоћ, као што је осигурање за теретњаке који превозе руске рафинисане нафтне производе.
Уколико пловило под заставом треће земље намерно превози руске нафтне деривате чија је цена изнад ограничене, ЕУ ће тим оператерима забранити осигурање, финансирање и сервисирање пловила 90 дана након што је терет био истоварен.
Пловила под заставом ЕУ подлежу казнама према националном законодавству, а Унија спроводи казне од пет одсто од глобалног промета за компаније које крше санкције ЕУ.
Г7 је саопштила да ће у марту ревидирати одлуку о ограничењу цене руске нафте која је ступила на снагу 5. децембра.
Грчкој недостаје 280.000 радника у грађевинарству, туризму и угоститељству

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Г7,ЕУ и Аустралија увеле ограничење цена за руски дизел и друге нафтне деривате се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.