7 намирница које природно снижавају висок крвни притисак

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2023, 17:01

7 намирница које природно снижавају висок крвни притисак

Да бисте избегли висок крвни притисак, треба јести храну са малим процентом соли. Фото: Pixabay/stevepb Нутриционисти упозоравају да се против високог крвног притиска треба борити са три моћна минерала: калцијумом, магнезијумом и калијумом.
Ових седам намирница богато је калцијумом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << магнезијумом и калијумом, који природно снижавају висок крвни притисак.
Бели пасуљ Пасуљ садржи значајну количину калцијума, магнезијума и калијума, што благотворно утиче на снижавање крвног притиска. Можете јести пасуљ у облику чорбе, правити од њега супе, додавати га у салате или припремати пире.
Обичан јогурт Овај млечни производ је одличан извор калцијума и других минерала који позитивно утичу на здравље људи. Започните дан јогуртом, али га искористите и за припрему нискокалоричних сосева за салату и јела од меса.
Киви Осим што је богат витамином Ц, киви ће помоћи у снижавању крвног притиска. Најбоље је јести свеже у воћним салатама. 
Брескве Брескве су многима омиљено летње освежење. Такође је добро знати да садрже много хранљивих витамина и минерала корисних за људско здравље. Најбоље би било да их једете свеже или од њих правите смутије.
Банане Са једном бананом средње величине задовољићете 12 одсто дневних потреба за калијумом. Ово егзотично воће одличан је савезник у борби против стреса. Најбоље од свега? Када банана постане тамна и презрела, не морате да је баците. Замрзните га у замрзивачу и направите од њега ледени десерт.
Кељ Ово лиснато поврће назива се суперхраном јер има много вредних антиоксиданата, а истовремено и врло мало калорија. Млади кељ је најбоље јести у салати или лесу.
Броколи Сто грама броколија куваног на пари задовољиће 6 одсто дневних потреба за калцијумом, 8 одсто за магнезијумом и 14 одсто за калијумом. Ово поврће је богато и антиоксидансима који штите здравље, па га свакако треба што чешће уврстити у јеловник
Najbolji izvor gvožđa za bebe je namirnica koju mnoge mame izbegavaju: Zaboravite na žumance!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 7 намирница које природно снижавају висок крвни притисак се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.