Г7 ће задржати лимит од 60 долара по барелу за руску нафту

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:36

Г7 ће задржати лимит од 60 долара по барелу за руску нафту

Група седам (Г7) најразвијених земаља света, данас је саопштила да ће задржати лимит од 60 долара по барелу за руску нафту. Фото: ТанјугFranck Robichon/Pool Photo via AP Како наводи Ројтерс, земље чланице дошле су до овакве одлуке упркос расту глобалних цена сирове нафте и позива неких земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се ограниче приходи Русије.
Г7 и Аустралија донеле су одлуку да задрже горњу границу у последњих неколико недеља након ревизије цене од 60 долара, постављене лане у децембру са циљем да се смањи способност Русије да финансира рат у Украјини, рекао је неименовани званичник једне од земаља чланице Г7.
У последње четири недеље, цене референтне нафте расле су уз помоћ смањења производње које је најавио ОПЕК+, Организација земаља извозница нафте и савезника у којој је и Русијом, као и опоравка кинеске потрошње. Званичници Г7 закључили су да ограничење цена ради на снижењу руских прихода, уз одржавање стабилности енергетског тржишта, али су рекли да ће наставити са међусобном координацијом, додао је званичник.
Ројтерс наводи да ће Г7 интензивирати и напоре у борби против избегавања ограничења цена и санкција наметнутих Русији, укључујући коришћење обмањујућих пракси за приступ осигурању и другим коалиционим услугама за нафту којом се тргује изнад горње границе. Ограничење цена нафте забрањује компанијама из Г7 и Европске уније да пружају услуге транспорта, осигурања и финансирања руске нафте и нафтних деривата, ако се продају изнад горње границе, а САД и Британија су додатно увеле ограничења на увоз руске нафте.
Slovačka obustavila uvoz ukrajinskog žita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Г7 ће задржати лимит од 60 долара по барелу за руску нафту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.