Шакира се нагодила са тужилаштвом, плаћа 7,3 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 14:30

Шакира се нагодила са тужилаштвом, плаћа 7,3 милиона евра

Колумбијска певачица Шакира постигла је данас нагодбу са шпанским тужилаштвом када је реч о оптужби да је избегла да плати 14,5 милиона евра пореза у периоду између 2012. и 2014. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Joan Mateu Parra Она је признала оптужбе и платиће казну 7,3 милиона евра, што је више од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 50 одсто од дуга који је имала.
Такође, платиће и 438.000 евра казне како би избегла трогодишњу затворску казну.
Нагодбом је стављена тачка на суђење, а тужилаштво је затворску казну заменило финансијском, саопштио је судија из Барселоне, преноси Ројтерс. Тужилаштво је у јулу саопштило да ће тражити затворску казну од осам година и два месеца, као и финансијску казну од 24 милиона евра за Шакиру, која је у јулу 2022. године одбила понуду тужилаштва да се нагоди.
Наводи се да је она, док је живела у Шпанији, проводила већи део године у Барселони и да спада у категорију становника земље.
Истиче се и да је имање у Барселони које је купила у мају 2012. године био њен дом, где је 11 година живела са бившим фудбалером Барселоне, Жерардом Пикеом, са којим има двоје деце.
Presuda članovima italijanske Ndragete očekuje se u toku dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шакира се нагодила са тужилаштвом, плаћа 7,3 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.