7 намирница које јачају нокатну плочу и убрзавају њен раст

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 09:00

7 намирница које јачају нокатну плочу и убрзавају њен раст

Процес добијања савршених, квалитетних ноктију почиње пре него што их налакирамо… Фото: Pexels/Pixabay Да бисте поправиле квалитет и самим тим и изглед ваших ноктију нису довољне само квалитетне креме, већ храна која је пуна хранљивих састојака.
Нокти су често огледало нашег здравља. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Када тело шаље хранљиве састојке, прво их шаље виталним органима, док су нокти на последњем месту, а то значи да, ако сте “неухрањени” добрим стварима, показаће се на вашим ноктима.
Иако сте на здравој исхрани, то не мора да значи да нокти уопште неће имати проблем као што су ломљивост и спор раст нокатне плоче, јер на то ипак утиче и генетика. Погледајте 7 намирница које нокти “воле” и због којих ће вам брзо расти, а истовремено бити чврсти и прелепи, чак и без професионалног маникира.
Имајте на уму да ноктима треба до 6 месеци да се обнове, тако да једући ове намирнице, вероватно нећете одмах видети резултате. Али будите стрпљиви, покушајте да истрајете и сигурно ћете бити одушевљени на крају.
Јаја Јаја су пуна протеина, што је кључно за брзи раст ноктију. Заправо, нокатна плоча (односно, слој који се једва види) је сачињен од протеина. Такође имају и Б витамин, чија главна компонента је биотин – састојак због којег нокти брже расту.
Броколи Поред протеина који су обавезни нашем организму, нама треба и једна од аминокиселина: цистин. Ове аминокиселине највише има у овом укусном поврћу.
Лосос Ова укусна риба је пуна протеина и садржи цинк, који помаже нашем телу да апсорбује протеине које уносимо. Такође садржи и селенијум и бакар који помажу у стварању колагена.
Кокосово уље Јести здраве масти, као што је кокосово уље, повећава способност нашег тела да апсорбује нутријенте које уносимо храном. Кокосово уље садржи и витамине А, Д, Е и К, који доприносе расту нокта.
Пилетина Као и јаја, пилетина је пуна витамина Б и протеинима. Још већи плус је то што садржи цинк. Ова три нутријента праве фантастичан “трио” за јачање нокта.
Спанаћ Спанаћ је јако добар за здравље, као и сво поврће које је тамно зелене боје. Садржи витамине Е, Б и А, гвожђе, фолну киселину – савршенство за јачање нокта.
Бразилски орах После овог текста ћете почети да замењујете бадем са овим веома укусним плодом. Пуни су нутријената који праве колаген: селенијумом, цинком, витаминима Б и Е.
Ovo su najčešći pokazatelji da vašem organizmu nedostaje vitamin C

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 7 намирница које јачају нокатну плочу и убрзавају њен раст се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.