7 савета за јесењу негу кућних љубимаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2023, 19:42

7 савета за јесењу негу кућних љубимаца

Јесен је доба променљивих временских услова и прелазак из летњих врућина у хладније дане и ноћи. Ово годишње доба доноси не само предивне пејзаже већ и одређене изазове када је реч о нези кућних љубимаца. Фото: Unsplash/Erik Witsoe Да бисте осигурали да ваши четвороножни пријатељи буду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << здрави и срећни, ево седам савета за јесењу негу кућних љубимаца:
1. Здравље је богатство Знамо шта мислите, „крпељи су летњи проблем“, зар не? Иако је ово претежно тачно, важно је запамтити да досадни крпељи заправо могу да преживе током зимских месеци, па чак и да успевају у јесењим окружењима као што су велике гомиле компоста и гомиле баштенског лишћа. Држите буве и крпеље на одстојању помоћу проверених препарата и уз надзор ветеринара.
2. Сјај у мраку Како се тамније ноћи приближавају, важно је да крзна ваших љубимаца буду добро осветљена. Било да се играју у сумраку у баштенском светлу или сте напољу у шетњи, зарад њихове безбедности најбоље је да буду видљиви.
3. Нека њихово крзно расте Док власници почињу да претурају по полеђини својих ормара у потрази за великим зимским џемперима и љубимцима ће требати капути како би им било пријатно и топло ове јесени. Иако сте можда у искушењу да их пошаљете на редовну негу, вреди дозволити да њихово крзно само мало нарасте у наредних неколико месеци.
4. Храна за размишљање Одржавање редовне рутине вежбања током ових хладнијих месеци је од виталног значаја. Иако је вама можда теже пронаћи мотивацију да изађете у шетњу са својим пријатељем, он ће вам заиста захвалити на томе! Такође, сасвим је природно да ће љубимци проводити мање времена напољу, тако да је важно да контролишете њихове порције хране.
5. Досадне сезонске опасности Јесењи месеци доносе са собом много радости али постоје и опасности којих власници треба да буду свесни. У ово доба године, то су производи против смрзавања. Чак и најмања количина антифриза из боца остављена са стране или цурење може изазвати ометање рада бубрега а у неким случајевима чак и смрт – посебно код мачака.
6. Без трикова, само посластице Забавите се ове године у Ноћи вештица и уверите се да су чоколаде и слаткиши ван домашаја ваших крзнених пријатеља. Ове укусне посластице за децу (и одрасле) могу изазвати озбиљне смомачне тегобе код паса.
7. Припремите се за празнике Ако се ваши кућни љубимци лако уплаше, помозите им у смиривању анксиозности и хиперактивности. Одвраћање пажње јорганама је увек добра идеја. Када су у питању маце, ако се осећају забринуто или узнемирено, омогућите им приватност јер оне имају тенденцију да се сакрију где се осећају сигурно.
Danas se obeležava Svetski dan srca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак 7 савета за јесењу негу кућних љубимаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.