Трудо: Г7 ће подржавати Украјину колико год буде потребно

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 10:20

Трудо: Г7 ће подржавати Украјину колико год буде потребно

Премијер Канаде Џастин Трудо поручио је данас да лидери Г7 схватају да би рат у Украјини могао да потраје, али да су спремни да подржавају Кијев колико год буде потребно. Фото: Танјуг/Darren Calabrese/The Canadian Press via AP „Увек смо знали да ће ово бити дуг процес. Свакако, на основу разговора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које смо водили у Г7 и НАТО-у, спремни смо за рат који ће трајати колико год треба јер не можемо и не смемо да дозволимо да Русија победи“, рекао је Трудо на маргинама Скупштине Глобалног фонда за животну средину у Ванкуверу, преноси Блумберг.
Руска инвазија на Украјину довела је до повећаног геостратешког интересовања за глобални Арктик, а када се Шведска буде придружила НАТО-у, Русија ће бити једина арктичка нација која није чланица Алијансе, наводи агенција. Трудо истиче да је канадска влада, у међувремену, обећала да ће издвојити 40 милијарди долара у наредних 20 година за надоградњу Норада, континенталног система противваздушне одбране, и обавезала се да ће застареле ЦФ-18 заменити борбеним авионима Ф-35, делом и због забринутости за безбедност на Арктику.
„Било да се ради о изградњи више поларних ледоломаца, било да се ради о арктичким патролним бродовима које смо управо завршили – то су ствари у које настављамо да улажемо јер је безбедност на Арктику прави изазов“, навео је канадски премијер.
Zelenski sa Fidanom razgovarao o sporazumu o izvozu žita Crnim morem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трудо: Г7 ће подржавати Украјину колико год буде потребно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.