Зеленски: Грчка се придружила декларацији Г7 о безбедносним гаранцијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Avg.2023, 07:26

Зеленски: Грчка се придружила декларацији Г7 о безбедносним гаранцијама

Грчка је постала 14. земља која се придружила заједничкој декларацији Групе седам (Г7) о безбедносним гаранцијама за Украјину, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски. Фото: Танјуг/AP Photo/Petr David Josek „Захваљујем премијеру Киријакосу Мицотакису на његовој посвећености >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << украјинско-грчком партнерству. Радимо заједно на путу Украјине ка НАТО-у“, написао је Зеленски синоћ на Телеграм каналу, преноси Кијев индепендент.
Осим Грчке, земље које су већ приступиле декларацији, најављеној на самиту НАТО-а у Виљнусу у јулу су: Белгија, Данска, Ирска, Исланд, Шпанија, Норвешка, Холандија, Португал, Румунија, Финска, Чешка, Шведска и Летонија. Гаранције безбедности треба да буду експлицитне и дуготрајне обавезе, са циљем да се ојача способност Украјине да се одупре руској агресији.
Оне ће се такође фокусирати на санкције, финансијску помоћ и послератну обнову.
Раније у августу, Зеленски је рекао да ће током друге половине ове године пакет безбедносних гаранција за Украјину постати конкретнији, подсећа украјински портал.
Kina osudila posetu potpredsednika Tajvana Sjedinjenim Državama

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Грчка се придружила декларацији Г7 о безбедносним гаранцијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.