Око 7 милиона људи користило Србија воз, три пута више него 2021.

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 11:42

Око 7 милиона људи користило Србија воз, три пута више него 2021.

Вршилац дужности генералног директора Србија воза Иван Булајић изјавио је, после модне ревије „Воз је поново у моди“, која је одржана у новој згради железничке станице Прокоп, да се возовима на свим релацијама у Србији ове године превезло око седам милиона путника, што је три >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пута више у односу на период пре две године. Фото: Танјуг/Бошко Бунушевац Ревија, којом је свечано затворен Perwoll Fashion Week, а којој је, између осталих, присуствовала супруга председника Србије Тамара Вучић, реализована је у сарадњи са Србија возом, а посетиоци су имали прилику да виде специфичан приказ историје српске железнице и моде.
Булајић је рекао за Танјуг да слоган „Воз је поново у моди“ најбоље повезује Перwолл Фасхион Wеек са Србија возом јер се путници у великом стилу враћају железници. „То је разлог зашто смо изабрали баш ову велелепну зграду новоотворене станице Београд центар Прокоп јер и она исто тако као и брзи возови на релацији Београд-Нови Сад симболизује ту ренесансу железнице. Кроз ову зграду годишње прође око два милиона људи, железница се враћа на велика врата“, рекао је он.
Додао је да се возовима на свим релацијама у Србији ове године превезло око седам милиона путника, што је три пута више у односу на период пре две године.
На почетку ревије модели су креацијама дочарали епоху с краја 19. и почетка 20. века, затим 20-те, 30-те, период рата и обнове, као и 60-те и 80-те године прошлог века, а избор ових историјских костима направио је познати костимограф Борис Чакширан. Други део ревије, који је представио Best of Belgrade Fashion Week, отворили су победници конкурса Fashion Incubator by Perwoll.
Директор Београдске недеље моде и Модног студиа „Click“ Ненад Радујевић рекао је да су на вечерашњој ревији приказане најбоље креације, више од 40, које су обележиле 52. Београдску недељу моде, која је била специфична по томе што се бавила темом одрживе моде.
„Врло смо задовољни што смо имали толико разноврстан програм пун креативних изненађења, неких креативних нових решења са младим дизајнерима. Жеља нам је била да се овде у новој згради посветимо развоју железнице јер ово је један важан тренутак за историју наше железнице и хтели смо да се подсетимо шта је ту све било од краја 19. века, када је отворена београдска железбничка станица па ево до данас када имамо брзе возове“, рекао је Радујевић.
Petković potvrdio učešće u novoj rundi dijaloga 16. novembra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Око 7 милиона људи користило Србија воз, три пута више него 2021. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.