Незапосленост у Француској у другом кварталу благо порасла на 7,2 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 13:15

Незапосленост у Француској у другом кварталу благо порасла на 7,2 одсто

Незапосленост у Француској је у другом кварталу, од априла до јуна, благо порасла на 7,2 одсто, саопштио је данас француски Национални институт за статистику и економију – Инсее. Фото: Танјуг/AP Photo/Christophe Ena Незапосленост је незнатно промењена у односу на први квартал ове године, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када је износила 7,1 одсто.
Број незапослених је у другом кварталу повећан за 20.000 и достигао 2,2 милиона људи.
Незапосленост је пала за 0,2 одсто у односу на исти квартал лане, а проценат незапослених је готово исти код мушкараца – 7,2 одсто и жена – 7,1 одсто.
У старосној категорији између 15 и 24 године стопа незапослености у другом кварталу била је 16,7 одсто, у категорији 25 до 49 година – 6,5 одсто, а у категорији изнад 50 година – 5,1 одсто.
SAD: Godišnja stopa inflacije u julu porasla na 3,2 odsto, manja od očekivanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Незапосленост у Француској у другом кварталу благо порасла на 7,2 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.