7 савета за бригу о кућним љубимцима током лета

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 14:14

7 савета за бригу о кућним љубимцима током лета

Брига о кућним љубимцима током врелих летњих дана захтева посебну пажњу. Високе температуре могу имати штетне последице по здравље животиња, а прекомерна топлота може довести до топлотног удара, дехидрације и других здравствених проблема. Фото: Pixabay/Pexels У наставку, поделићемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са вама неколико савета који ће вам помоћи да побољшате бригу о кућним љубимцима:
Хидратација Осигурајте да ваш љубимац има увек довољно свеже воде на располагању. Врућина брзо исушује организам, па је свежа вода кључна за спречавање дехидрације. Ако проводи пуно времена напољу, не заборавите да понудите вашем љубимцу више воде него обично.
Шишање Ако имате кућног љубимца са дужом длаком, размислите о скраћивању његове длаке током летњих месеци. Длака делује као изолација и може отежати регулацију температуре тела. Консултујте се са ветеринаром или професионалним фризером за кућне љубимце како бисте одабрали правилну дужину шишања.
Време шетње Плочници и асфалт могу постати изузетно врући током летњих дана и опећи шапе вашег љубимца. Покушајте да шетате у раним јутарњим или касним вечерњим сатима када су температуре ниже. Такође, проверите температуру површине на којој ће ваш љубимац ходати тако што ћете ставите длан на површину на неколико секунди. Ако је превруће за вашу руку, вероватно је превруће и за шапе вашег љубимца.
НИКАДА не остављајте љубимца у паркираном аутомобилу Паркирани аутомобили постају попут пећи током лета, чак и када су прозори благо отворени или аутомобил паркиран на хладном месту. Никада не остављајте свог љубимца у паркираном аутомобилу јер то може довести до топлотног удара и смртоносних последица.
 Хладно уточиште Обезбедите свом љубимцу пријатан простор за одмор током врућих дана. Одржавајте просторију или подручје у којем се налази љубимац добро проветреним и расхлађеним. Можете користити клима уређаје, вентилаторе или хладне подлоге како бисте им помогли да остану здраво и добро.
Не претпостављајте да ваш пас добро плива То што пси инстинктивно знају да пливају не значи и да су добри пливачи. Ако ваш пас ускочи у воду, можда неће моћи да изађе без ваше помоћи, па би могао да се утопи. Постарајте се да ваш пас не улази у базен, реку или море без надзора.
 Не заборавите заштиту Побрините се да ваш кућни љубимац, поготово пас, буде заштићен од паразита попут бува, крпеља и комараца. Уколико није заштићен, пас је у ризику од добијања срчаног црва, лајмске болести и низа других непријатних и опасних обољења.
Збрињавање кућних љубимаца током врелих летњих дана не сме се схватити олако. Наше љубимце волимо и свакодневно се играмо са њима а одговорно власништво подразумева да је брига о њиховој добробити као члану породице наш приоритет.
Pegla vam ostavlja fleke na odeći? Očistite je uz pomoć ovoga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 7 савета за бригу о кућним љубимцима током лета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.