Грчка: Индекс Атинске берзе скочио за скоро 7 одсто након парламентарних избора

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 13:31

Грчка: Индекс Атинске берзе скочио за скоро 7 одсто након парламентарних избора

Индекс Атинске берзе (АСЕ) данас је скочио за 6,96 одсто, подстакнут резултатима грчких парламентарних избора, одржаних у недељу. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis На седмичном нивоу, индекс је данас порастао за 7,84 одсто, а на месечном за 9,42 одсто.
Данашњи раст није забележен од јула >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 2014 године.
Инвестори су оптимисти и очекују да ће нова грчка влада бити отворена према тржишним реформама. Грчка владајућа Нова демократија на парламентарним изборима одржаним у недељу освојила је 40,8 одсто гласова испред левичарске Сиризе која је добила 20,1 одсто гласова, пренео је Ројтерс.
Ови резулати су засновани на више од 90 одсто пребројаних гласачких листића.
EU: Kompanija Meta kažnjena sa 1,2 milijardi evra zbog prenosa podataka korisnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Индекс Атинске берзе скочио за скоро 7 одсто након парламентарних избора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.