Лавров: Одлуке Г7 имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 16:16

Лавров: Одлуке Г7 имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине

Одлуке донете на самиту Г7 у јапанском граду Хирошими имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Фото: Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Задатак је постављен гласно и отворено: поразити Русију на бојном пољу, али не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стати на томе, већ је елиминисати као геополитичког конкурента. Заправо, свака друга земља која претендује на неку врсту независног места у светском поравнању ће, такође, потиснути конкурента“, рекао је Лавров, пренеле су РИА Новости.
Он је истакао да током говора на састанку Скупштине Савета за спољну и одбрамбену политику, да одлуке о којима се сада разговара и које се усвајају у Хирошими, на самиту Г-7, имају за циљ одвраћање Русије и Кине.
Лавров је казао да Москва не показује непријатељство на сопствену иницијативу, али да је у садашњим условима принуђена да одговори на објављен рат.
„Имамо много савезника, имамо много истомишљеника. И овде морате добро да схватите да ми не промовишемо непријатељство према било коме“, нагласио је Лавров.
Према његовим речима, Русија је принуђена да одлучно, принципијелно и доследно одговори на рат који јој је објављен.
„Непријатељство произилази са оне стране барикада, барикада које раздвајају оне који желе да живе користећи свој ум у интересу својих народа од они који желе да живе на рачун других“, истакао је Лавров.
U Grčkoj sutra parlamentarni izbori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Одлуке Г7 имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.