Мелони ће напустити самит Г7 дан раније због санирања последица поплава

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 14:54

Мелони ће напустити самит Г7 дан раније због санирања последица поплава

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони напустиће самит групе Г7 у Хирошими дан раније него што је предвиђено како би се вратила у своју земљу да координира мере санирања последица разорних поплава на северу Италије, навели су дипломатски извори. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh Олујно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << невреме и поплаве погодили су регион Емилија Ромања где је 14 људи изгубило живот, а настала штета процењује се на више милијарди евра, при чему је најтеже погођена пољопривреда, преноси Ројтерс.
Италијанска влада одржаће састанак у уторак како би одлучила како ће помоћи становништву погођеном овом елементарном непогодом. Раније данас, Мелони је захвалила лидерима Г7 и свим другим земљама које су изразиле солидарност са Италијом и становницима погођеним поплавама.
„Ваша блискост и солидарност је јасан знак наше кохезије и слоге у тешким временима, хвала вам“, написала је италијанска премијерка на Твитеру.
Гувернер Емилија-Ромање, Стефано Боначини, изјавио је раније данас да ће се тај регион опоравити од овонедељних разорних поплава захваљујући лекцијама наученим из земљотреса 2012. године. „Уколико постоји лекција коју смо научили из земљотреса, то је да свака хитна ситуација захтева брзу обнову. Ништа неће стати“, рекао је Боначини новинарима, алудирајући на пословање, туризам и друге активности у тој богатој италијанској регији, преноси Ројтерс.
G7 pozvala Kinu da izvrši pritisak na Rusiju da okonča rat u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мелони ће напустити самит Г7 дан раније због санирања последица поплава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.