Лидери Г7 сагласни око усвајања међународних техничких стандарда вештачке интелигенције

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 13:54

Лидери Г7 сагласни око усвајања међународних техничких стандарда вештачке интелигенције

Док се законодавна тела најразвијенијих земаља света фокусирају на питање вештачке интелигенције (АИ) лидери Групе седам економски најразвијенијих држава света (Г7) данас су се сагласили да је потребно да се развијају и усвоје међународни технички стандарди за поуздану вештачку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интелигенцију. Фото: Танјуг/Japan Pool via AP Лидери Г7 су на самиту у Хирошими препознали да приступи остваривању заједничке визије у циљу креирања поуздане вештачке интелигенције могу да варирају, али „управљање дигиталном економијом би требало да буде усклађено у складу са заједничким демократским вредностима“ преноси Ројтерс.
„Желимо да системи вештачке интелигенције буду тачни, поуздани, сигурни и недискриминаторни, без обзира на порекло“, изјавила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је у петак.
Лидери Г7 сагласили су се да би требало одмах да се сагледају „стање, могућности и изазови генеративне АИ“, подскуп технологија коју је популаризовала апликација ЧетГПТ. Амерички милијардер Илон Маск и група стручњака за вештачку интелигенцију подигли су узбуну у марту ове године позивајући на шестомесечну паузу у развијању моћних система АИ, наводећи као разлог потенцијалне друштвене ризике.
G7 pozvala Kinu da izvrši pritisak na Rusiju da okonča rat u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лидери Г7 сагласни око усвајања међународних техничких стандарда вештачке интелигенције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.