Зеленски допутовао у Хирошиму као гост на самиту Г7

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 10:31

Зеленски допутовао у Хирошиму као гост на самиту Г7

Председник Украјине Володимир Зеленски допутовао је данас у Хирошиму, на самит лидера Г7, јавио је Ројтерс. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Видео снимци бројних медија приказали су како се Зеленски искрцава из авиона француске владе.
Првобитно је требало да Зеленски учествује на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << самиту путем видео линка, али је изразио велику жељу да дође у Јапан, саопштило је јапанско Министарство спољних послова.
„Након што смо пажљиво размотрили дневни ред самита и распоред, одлучили смо да одржимо седницу о Украјини, у личном присуству председника Зеленског, последњег дана самита“, наводи се у саопштењу.
Зеленски ће имати статус госта на седници о „миру и стабилности“ са лидерима Г7, али и још неким лидерима земаља које нису чланице групе.
Разговараће и са јапанским премијером Фумијом Кишидом, који председава самитом.
Bajden objavljuje novi vojni paket Ukrajini od 375 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски допутовао у Хирошиму као гост на самиту Г7 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.