Све више сајбер напада на Јапан како се приближава самит Г7

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 15:04

Све више сајбер напада на Јапан како се приближава самит Г7

Број сајбер напада на јапанске компаније и владине сајтове повећао се од марта, уочи самита Г7 који ће се одржати у мају, рекли су за агенцију Кјодо извори упознати са тим питањем. Фото: Pexels/Tima Miroshnichenko У питању су ДДоС напади, али су углавном решени брзо, додали су извори.
„Постоји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << могућност да је Јапан мета, али смо упозорили релевантне организације да буду на опрезу“, рекао је званичник из Националног центра за реаговање на инциденте у области сајбер безбедности.
Професор информативног инжењерства на Чукју универзитету Цунехико Сузуки рекао је да су напади можда припрема за много веће нападе, који су почели 14. марта и трају и даље. У јапанској Хирошими ће се одржати самит Г7 у периоду између 19. и 21. маја, где ће доћи лидери Велике Британије, Канаде, Француске, Немачке, Италије, Јапана, САД и Европске уније.
Susret Kišide i Jeola uoči samita G7 u Hirošimi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Све више сајбер напада на Јапан како се приближава самит Г7 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.