Сусрет Кишиде и Јеола уочи самита Г7 у Хирошими

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 11:13

Сусрет Кишиде и Јеола уочи самита Г7 у Хирошими

Јапански премијер Фумио Кишида требало би у наредним недељама да посети Јужну Кореју и да се састане се са председником Јун Сук Јеолом, изјавили су данас јапански званичници. Фото: Танјуг/AP Photo/Ahn Young-joon, File) Званичник јапанске владе и још један из земље чланице Г7 потврдили су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се састанак очекује пре него што ће Кишида примити своје колеге из организације Г7, на самиту 19. маја, преноси Ројтерс.
Јапанска новинска агенција Кјодо саопштила је данас да ће се Кишида и Јеол састати 7. или 8. маја, наводећи више неименованих јапанских и јужнокорејских дипломатских извора. Циљ њиховог сусрета уочи Самита Г7 у Хирошими биће да се потврди да две суседне земље јачају сарадњу пред претњама Северне Кореје, преноси агенција Кјодо.
Везе између Јапана и Јужне Кореје су дуго оптерећене бројним проблемима укључујући надокнаду ратне и трговинске штете, али односи Токија и Сеула су се побољшали последњих месеци због учесталих ракетних тестирања Северне Кореје и све израженије глобалне улоге Кине. Током посете председника Јужне Кореје Токију прошлог марта, прве у последњих 12 године, двојица државниика су се сагласила да оживе шатл дипломатију.
Iran otvara ambasadu u Rijadu, a Saudijska Arabija u Teheranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сусрет Кишиде и Јеола уочи самита Г7 у Хирошими се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.