Медведев: Москва ће раскинути споразум о житу ако Г7 забрани извоз у Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 16:54

Медведев: Москва ће раскинути споразум о житу ако Г7 забрани извоз у Русију

Бивши председник Русије, Дмитриј Медведев, изјавио је данас да ће Москва одговорити раскидом споразума о црноморском житу који омогућава витални извоз житарица из Украјине, ако Г7 забрани извоз у Русију. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Земље Групе седам (Г7) разматрају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << готово потпуну забрану извоза у Русију, јавио је Кјодо прошле недеље, позивајући се на изворе из јапанске владе.
Русија је више пута запретила да ће одустати од споразума о житу, који истиче 18. маја.
„Ова идеја идиота из Г7 о потпуној забрани извоза у нашу земљу је лепа јер подразумева реципрочну забрану увоза из наше земље, укључујући категорије робе које су најосетљивије за Г7″, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Он је истакао да ће у том случају споразум о житу и многе друге ствари које су им потребне бити завршене за њих.
Г7 наводно разматра да потпуно преокрене своју стратегију санкција тако да се извоз у Русију аутоматски забрани, осим у случају робе која је укључена у попис производа који се смеју слати у земљу.
Према садашњем оквиру, роба се сме продавати Русији осим ако је експлицитно наведена на црној листи.
Ukrajini potrebna 10 puta veća pomoć da bi pobedila Rusiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Москва ће раскинути споразум о житу ако Г7 забрани извоз у Русију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.