Италија у првом кварталу извезла робу у Кину за рекордних 7,1 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 07:10

Италија у првом кварталу извезла робу у Кину за рекордних 7,1 милијарди евра

Према прелиминарним подацима, Италија је у првом кварталу извезла робу у Кину за рекордних 7,1 милијарди евра, саопштио је данас италијански Национални завод за статистику Истат. Фото: Pexels Ово је огромно повећање извоза у Кину у односу на исти квартал лане, када је Италија извезла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << робу у вредноси од 3,7 милијарди евра.
Италија је највише робе у Кину извезла у фебруару, у вредности од 3,0 милијарде евра.
Неки аналитачари сматрају да је разлог за ове рекордне бројке заобилажење санкција против Русије, а други мисле да је италијанско чланство у кинеској иницијативи Појас и пут донело своје плодове, преноси Ројтерс.
Италијански званичници су након детаљне анализе закључили да је овај неочекиван раст повезан са великим интересовањем Кине за италијанске лекове, конкретно за лек УДЦА који се користи приликом обољења јетре.
Узимање лека УДЦА, који производи италијанска компанија ИЦЕ, наводно може да буде превенција заражавања вирусом корона.
Ова информација је објављена у децембарском броју научног часописа Нејчр.
Današnji promet na berzi 20,9 miliona dinara, indeksi u padu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија у првом кварталу извезла робу у Кину за рекордних 7,1 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.