666​ Zašto je Papa odbio donaciju vrednu 1,2 miliona dolara

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"666"​ Zašto je Papa odbio donaciju vrednu 1,2 miliona dolara

Rimski papa Franja odbio je da prihvati donaciju predsednika Argentine, Maurisija Makrija, jer se na čeku nalazio niz cifara 666.

Predsednik je želeo da donira novac dobrotvornom fondu "Skolas okurentes", čak 16.666.000 pesosa, ali nije uspeo, javio je "Gardijan".

Odnosi između pape i predsednika Argentine već duže vreme nisu dobri, a politički analitičari predviđaju kako će ovaj poslednji "incident" samo da pogorša stvari.

Nedugo nakon uplate sume >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na račun, papa Franja je argentinskom lideru napisao pismo u kom je zatražio da novac vrati.

"Ne sviđa mi se broj 666", naveo je papa, a prenosi Guardian.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Argentine Susane Malkore, papa i argentinski predsednik su ipak ostali u dobrim odnosima.

Uostalom, kritičari predsedničke administracije naveli su da odluka pape može biti vezana za to što je šef Argentine nedavno uveo u zemlju žestoke mere štednje zbog čega je cena komunalnih usluga povećana pet puta, dok je cena prevoza u javnom transportu udvostručena.

Takođe, papa je navodno posebno bio iziritiran argentskim medijima koji su ovu donaciju tumačili poboljšanjem odnosa između njega i predsednika, dok iz vlade šalju pomirljive tonove.

- Papino odbijanje nije izazvalo nikakvu zlu krv i zasigurno ne postoji nikakav animozitet prema predsedniku od strane Pape - pokušala je da smiri strasti ministar spoljnih poslova Susana Malkora, piše Guardian.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.