Еклстон признао утају пореза, пристао да плати нагодбу од 652,6 милиона фунти

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 14:48

Еклстон признао утају пореза, пристао да плати нагодбу од 652,6 милиона фунти

Некадашњи председник Формуле 1 Берни Еклстон изјаснио се данас кривим за превару, пошто није британској влади пријавио 400 милиона фунти које је држао у трусту у Сингапуру, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Фото: Танјуг/AP Photo/Luca Bruno, File Еклстон (92) је пристао у грађанској нагодби да врати 652,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << милиона фунти британској пореској и царинској управи, речено је у суду. Овим износом ће бити покривено плаћање пореза, затезне камате и казне за период од 1994. до 2022. године.
Еклстон је требало у новембру да се појави пред британским судом након што је претходно негирао оптужбе. Он се данас појавио на суду у пратњи треће супруге Фабијане Флоси и изјаснио се кривим по једној тачки за превару из јула 2015. године.
Еклстон је оптужен после истраге коју су обавиле пореске власти о његовим финансијама. Он није пријавио труст у Сингапуру где је држао око 400 милиона фунти. Државни тужилац Ричард Рајт је рекао да је Еклстон свесно дао неистините или погрешне изјаве пореским властима, када је рекао да је основао само један труст у корист ћерки Деборе, Тамаре и Петре.
Еклстонов адвокат Клер Монтгомери изјавила је данас да њен клијент дубоко жалиг због догађаја који су довели до његовог кривичног гоњења.
Košarkaši Partizana večeras gostuju francuskom Asvelu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еклстон признао утају пореза, пристао да плати нагодбу од 652,6 милиона фунти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.