Ретки драгуљи, рубин и розе дијамант, продати за рекордних 65 милиона евра (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 13:27

Ретки драгуљи, рубин и розе дијамант, продати за рекордних 65 милиона евра (ФОТО)

На недавној аукцији куће Сотби у Њујорку први пут су продата два драгуља за више од 30 милиона долара, односно 27,9 милиона евра, по комаду. Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Први драгуљ који је оборио рекорд је рубин „Звезда Фуре“(„Естрела де Фура“) тежине 55,22 карата, продат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је за око 32,34 милиона евра, преноси Форбс.
Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Ово је највећи и најскупљи рубин који је икада продат на аукцији. Необрађени рубин је пронађен у јулу 2022. године у Мозамбику, а тада је имао тежину од 101 карата.
Компанија Фура Гемс, из Дубаија, која је била власник овог дијаманта, је одлучила да сама обради драги камен и прода га на аукцији, што представља реткост.
Други драгуљ продат по идентичној, рекордној цени од око 32,34 милиона евра је дијамант „Вечно розе“, што је представља и рекордну цену по карату у овј категорији. Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Поменути дијамант је пронашла британска компанија De Beers у руднику Дамтша у Боцвани, а обрађивао се шест месеци.
Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Spilberg: Dru Barimor kao 6-godišnjakinja mislila da je ET (Iti) pravi vanzemaljac (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ретки драгуљи, рубин и розе дијамант, продати за рекордних 65 милиона евра (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.