Висока оспособљеност припадника 63. падобранске бригаде

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 08:12

Висока оспособљеност припадника 63. падобранске бригаде

Припадници 63. падобранске бригаде Војске Србије континуирано реализују разноврсну обуку, како у рејону базирања тако и ван мирнодопске локације, са циљем очувања високог нивоа борбене готовости јединице за извођење операција специјалних снага, саопштило је Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије На једном од полигона Војске Србије реализује се обука борбених тимова из састава ове бригаде, као и стручно-специјалистичко оспособљавање професионалних војника, који су у јединицу примљени почетком месеца по Пројекту 5000, након успешно завршене селективне обуке.
Њих је у уторак обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом је присуствовао делу борбене обуке и реализацији припремних гађања из пешадијског наоружања.
Борбени тимови су увежбавали извођење школско-борбеног скока и дејство извиђачких органа уз употребу дронова, док су новопримљени професионални војници реализовали гађања из савременог наоружања којим је опремљена јединица, остваривши притом одличне резултате. У наставку обиласка, генерал Мојсиловић је присуствовао завршном сегменту оспособљавања полазника Основне падобранске обуке – реализацији ноћних скокова десантним падобраном.
Изражавајући задовољство приказаном оспособљеношћу војника и старешина за извођење падобранских скокова и извиђачких дејстава и за ефикасно неутралисање циљева, њиховим односом према задацима и високим моралом, начелник Генералштаба је истакао да се од припадника ове елитне јединице Војске Србије очекује врхунска обученост и спремност да изврше сваки задатак који се пред њих постави.
Ambasador Hil uručio kamere za uniforme Upravi saobraćajne policije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Висока оспособљеност припадника 63. падобранске бригаде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.