Почео 62. Сабор трубача у Гучи

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 13:46

Почео 62. Сабор трубача у Гучи

Подизањем саборске заставе, интонирањем саборске химне Са Овчара и Каблара и пуцањем из прангије данас је почео овогодишњи, 62. Сабор трубача у Гучи. Фото: WikimediaCommons/Gumenjak Домаћин овогодишњег Сабора Жељко Танасковић, прослављени одбојкаш и родјени Драгачевац, истакао је да се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Гуче шаље порука из читаве Србије да смо добри домаћини.
„Као што знате, ја сам био у генерацији која је поштована и у Европи и у свету, али када вас ваши суграђани поштују, то је посебна емоција. Такође, задовољство ми је што сам домаћин једног догађаја који промовише српске обичаје, нашу културу и ми данас одавде шаљемо поруку не само из ових крајева, него из читаве Србије да смо добри домаћини и да се наша садашњост, али и наша будућност заснивају на очувању изворних тековина“, рекао је Танасковић.
Музички директор Сабора Дејан Лазаревић изразио је наду да ће овај Сабор по броју гостију и квалитету садржаја надмашити све претходне. „Велика је част бити на овом месту да заједно отворимо овај Сабор, иза нас су два саборска дана која су, по мени, јако успешна што се тиче посете, али поред организатора и нас који учествујемо, велику захвалност дугујемо и вама Драгачевцима који отварате врата ваших домова“, рекао је Лазаревић.
У недељу, на градском стадиону своје умеће ће на финалном такмичењу показати 16 најбољих трубачких оркестара Србије који су своје место у финалу заслужили победама на предтакмичењима. Отварању Сабора присуствовали су и министар спорта Зоран Гајић и државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић.
Vojna i odbrambena industrija će izvozom od 3,5 milijarde zaraditi sredstva za Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почео 62. Сабор трубача у Гучи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.