У Јапану штрајк синдиката робне куће, први већи протест радника за 61 годину

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 11:45

У Јапану штрајк синдиката робне куће, први већи протест радника за 61 годину

Чланови синдиката јапанског оператера робних кућа Sogo & Seibu ступили су данас у штрајк у својој главној продавници у Токију због забринутости за радна места услед одлуке да овај трговински ланац буде продат америчком инвестиционом фонду Фортрес инвестмент груп. Фото: Танјуг/Kyodo >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << News via AP У штрајк је ступило око 900 радника робне куће, а 300 људи је одржало протестни скуп у оближњем парку којем су се придружили чланови синдиката других робних кућа, преноси агенција Кјодо.
У продавници Сеибу Икебукуро, где су постављени плакати који обавештавају јавност о затварању радње због штрајка, присталице синдиката су се окупиле око улаза држећи табле са натписима „Хајде да се боримо заједно“. „Одлука о продаји је била преурањена, разочарани смо“, рекао је шеф синдиката Јасухиро Тераока.
Компанија Seven & и, власник Sogo & Seibu, се нада да ће овом продајом омогућити реструктурализацију свог пословања.
Seven & и је први пут најавио продају у новембру, са плановима да се трансакција заврши у фебруару, а она је два пута одлагана због неслагања заинтересованих страна. Штрајкови у Јапану су ретки од половине седамдесетих година прошлог века, када су доживели свој врхунац.
Број штрајкова који трају више од пола дана износи 50 или мање годишње почев од 2009. године, према подацима Министарства здравља, рада и социјалног старања Јапана.
Papadakis: Naknade banaka se ne povećavaju već vraćaju na prethodni nivo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Јапану штрајк синдиката робне куће, први већи протест радника за 61 годину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.