У САД се данас обележава 60 година од Марша на Вашингтон

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 11:56

У САД се данас обележава 60 година од Марша на Вашингтон

У Вашингтону ће се данас окупити десетине хиљада људи како би обележили 60. годишњицу од Марша на Вашингтон и говора „Имам сан“ Мартина Лутера Кинга. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik Они ће се окупити на истом месту где је 1963. године било чак 250.000 људи на једном од највећих и најважнијих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << протеста у САД, када је реч о борби за једнакост раса, наводи АП.
Организатори овогодишњег скупа надају се да ће повратити енергију првобитног Марша на Вашингтон.
„Оно што знамо је да када људи устану, може да се направи промена“, рекао је Мартин Лутер Кинг III, најстарији син америчког борца за људска права.
Марш из 1963. године поставио је основе за усвајање савезних закона о грађанским и гласачким правима.
„Имам сан да ће се једног дана ова нација подићи и живети истинско значење своје вере – да су сви људи створени једнаки. Имам сан да ће моје четворо деце једног дана живети у земљи где се о њима неће судити на основу боје коже, већ на основу њиховог карактера“, рекао је тада Мартин Лутер Кинг.
Bajden: SAD pokušavaju da utvrde kako je pao avion Jevgenija Prigožina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У САД се данас обележава 60 година од Марша на Вашингтон се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.