Немачка купује 60 „чинук“ хеликоптера за износ до осам милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 17:00

Немачка купује 60 „чинук“ хеликоптера за износ до осам милијарди евра

Немачка ће купити 60 хеликоптера „чинук“ од Боинга у пакету, који ће коштати до осам милијарди евра, а у тај пакет спада и неопходна инфраструктура за летелицу, изјавила су данас Ројтерсу два члана парламентарног одбора за буџет. Фото: Wikimedia Commons Они су навели да је комисија донела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлуку да се поменута трансакција одобри и укључује набавку тешких хеликоптера ЦХ-47 за 6,27 милијарди евра; 700 милиона евра за сервис; 240 милиона евра за националне уговоре и 750 милиона евра за инфраструктуру, пренео је Ројтерс.
Немачка је саопштила да планира куповину 60 тешких хеликоптера „чинук“ од Боинга прошле године како би заменила своју застарелу флоту сачињену од хеликоптера марке „сикорски“ ЦХ-53.
Наводи се да је првобитно у буџету било предвиђено шест милијарди евра.
Немачки канцелар Олаф Шолц променио је одбрамбену политику у фебруару 2022. након почетка рата у Украјини, када је нагло повећао издатке за одбрану, издвојивши 100 милијарди евра за немачке оружане снаге Бундесвер.
Како је речено, набавком 60 тешких транспортних хеликоптера за 7,2 милијарде евра, биће урађено једно од најважнијих попуњавања специјалног фонда Бундесвера.
Britanija: Parking na aerodromima Hitrou i Getvik među najskupljima na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка купује 60 „чинук“ хеликоптера за износ до осам милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.