Еквадор: Земљотрес јачине 6,9 степени по Рихтеру, нема извештаја о повређенима

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Mar.2023, 21:39

Еквадор: Земљотрес јачине 6,9 степени по Рихтеру, нема извештаја о повређенима

Снажан земљотрес јачине 6,9 степени по Рихтеровој скали погодио је данас Еквадор, а за сада нема информација о повређенима или већој штети. Фото: Танјуг/Hakan Akgun/DIA via AP Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) саопштио је да је земљотрес јачине 6,9 степени Рихтерове скале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << погодио обалу Еквадора, а да је епицентар био на дубини од 10 километара.
Систем упозорења САД саопштио је да не прети опасност од цунамија након земљотреса, преноси Ројтерс.
Амерички геолошки завод известио је да се земљотрес јачине 6,8 степени Рихтерове скале догодио у приобалном региону Гуајас, око 80 километара јужно од Гвајакила, другог по величини града у Еквадору, пренео је АП.
Видео снимци објављени на друштвеним мрежама приказују људе који се окупљају на улицама Гвајакила и оближњих насеља.
Становници су рекли да су због земљотреса попадале ствари у њиховим домовима у Гвајакилу, у којем живи више од три милиона људи, а налази се око 270 километара југозападно од главног града Кита.
Земљотрес се осетио и на северу Перуа.
Španija dala milijardu evra za vakcine protiv kovid-19, polovina neiskorišćena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еквадор: Земљотрес јачине 6,9 степени по Рихтеру, нема извештаја о повређенима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.