У ТВ емисији прикупљено 6 милијарди долара помоћи жртвама земљотреса у Турској

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2023, 18:21

У ТВ емисији прикупљено 6 милијарди долара помоћи жртвама земљотреса у Турској

Током седмочасовне хуманитарне емисије емитоване на стотину различитих ТВ и радио станица у Турској прикупљено је укупно 6 милијарди евра за помоћ жртвама земљотреса, пренео је данас Блумберг. Фото: Танјуг/IHA agency via AP У телефонском позиву у емисији уживо, гувернер турске Централне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << банке Шахап Кавчиоглу изјавио је да ће та институција донирати 30 милијарди лира, односно око четвртину новца прикупљеног током емисије.
Банка Зират донирала је 20 милијарди лира, Вакифбанк 12 милијарди, а Халкбанк 7 милијарди лира.
Поред банака, највећи донатори су мобилне компаније Туркцел и Турк Телеком са 3,5 милијарди и 2 милијарде лира, а Турких Ерлајнс и Борса Истанбул донирали су по 2 милијарде лира, преноси Блумберг.
Turska: Broj poginulih u zemljotresu povećao se na 36.187

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У ТВ емисији прикупљено 6 милијарди долара помоћи жртвама земљотреса у Турској се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.