Сутра наоблачење, до 6 степени, у среду ледена киша у источним крајевима

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2022, 12:19

Сутра наоблачење, до 6 степени, у среду ледена киша у источним крајевима

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се у среду, 14. децембра, на подручју источне Србије у току дана очекују мешовите падавине – ледена киша и снег. Фото: Градске инфо Касније после подне, увече и у току ноћи снег ће се интензивирати уз стварање снежног покривача >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << висине од 5 цм у нижим до 15 цм у вишим пределима.
Према прогнози, у Србији ће сутра бит хладно уз слаб и умерен јутарњи мраз и локално маглу. У току дана у већем делу биће претежно сунчано, а на југу Србије умерено облачно. Дуваће слаб и променљив ветар. Најнижа температура биће од -8 до 0, а највиша од 0 до 6 степени. У току ноћи очекује се наоблачење у свим крајевима.
У Београду ће сутра бити хладно уз слаб до умерен јутарњи мраз. У току дана претежно сунчано. Најнижа температура од -6 до -3, а највиша око 2 степена. У току ноћи наоблачење.
Према изгледима времена за наредних седам дана, до 20. децембра, у среду (14.12.) ујутро хладно уз слаб и умерен мраз. У току дана на северу Србије претежно облачно и углавном суво, а падавине се очекују у крајевима јужно од Саве и Дунава. У већини нижих предела услед пораста температуре очекује се да снег пређе у кишу, док ће у источној Србији падати ледена киша и снег уз интензивирање падавина касније после подне, увече и у току ноћи када ће доћи до стварања снежног покривача висине од 5 до 15 цм.
У кошавском подручју дуваће умерен и јак, на југу Баната олујни југоисточни ветар. У четвртак (15.12.) мало до умерено облачно, топлије и суво уз краткотрајно слабљење ветра. У петак (16.12.) осетно топлије са максималним температурама од 6, у Тимочкој Крајини до 18 степени у западној Србији.
Danas hladno, mestimično sa snegom, najviša dnevna temperatura 6 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра наоблачење, до 6 степени, у среду ледена киша у источним крајевима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.