6 чудесних природних препарата за пигментне мрље

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:01

6 чудесних природних препарата за пигментне мрље

Меланоцити су ћелије одговорне за главну пигментацију људске коже. Ове ћелије производе најтамнији и најважнији пигмент у нашој кожи који се зове меланин и које у специфичним ситуацијама остављају флеке на лицу. Фото: Pexels/Anna Tarazevich На лицу или телу код појединих особа се појављују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разне тамне мрље, као што су пеге, младежи, лентиго, хлоазма и други. Изабрали смо за вас 6 ефикасних лекова који ће вам помоћи да се решите старачких пега.
1. Маска од квасца Помешајте квасац у количини од 15-20 грама са свеже цеђеним лимуновим соком, 1,5 кашичице. Нанесите маску, држите 20 минута и исперите топлом водом. Након наношења маске квасца, подмажите лице хранљивом кремом.
2. Каша од краставаца Свеже краставце нарендајте на ситно ренде, добијену кашу нанесите на места са старачким пегама и држите 15 минута. Поновите поступак три пута за редом.
3. Лимунов сок Лимунов сок разблажите водом (однос 1:10) и обришите старачке пеге добијеним раствором лимуна 2 пута дневно.
4. Слатка паприка за лице Слатку паприку нарендајте на ситно ренде и добијену кашу нанесите на лице. Држите пола сата, уклоните и подмажите лице добром хранљивом кремом. Маска од слатке паприке не само да ће помоћи у уклањању старачких пега, већ ће и заситити кожу есенцијалним витамином Ц.
5. Вода од банане Узмите кору од велике банане и ситно исецкајте. Сипајте кипућу воду у количини од 250 милилитара и инфузирајте док се потпуно не охлади.
Процедите, сипајте у калупе за лед и ставите у замрзивач. Обришите настале коцкице леда на лицу и другим деловима тела након спавања.
6. Кисело млеко или јогурт Нанесите било који од горе наведених ферментисаних млечних производа на лице и оставите да делује 15 минута. Након 15 минута уклоните маску памучном подлогом, након што је натопите лимуновим соком или одваром цветова лимете.
Dnevna rutina koja može da zameni botoks

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 6 чудесних природних препарата за пигментне мрље се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.