Данашњи промет на берзи 6,5 милиона динара, индекси у порасту

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 17:10

Данашњи промет на берзи 6,5 милиона динара, индекси у порасту

Трговином на Београдској берзи данас је остварен промет од 6,5 милиона динара, а оба индекса и Belex15 и Belexline су забележила пораст, наводи се у данашњем берзанском извештају. Фото: Pixabay/AhmadArdity Belex15 је порастао за 0,09 одсто а Белеxлине за 0,18 процената.
На листи добитника данас предњачи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нишка Минг ковачница, чије су акције порасле за 4,56 одсто, следи још једна нишка фирма и то Житопек са растом акција од 2,97 одсто а на трећем месту је Импол Севал из Севојна, са растом акција од 1,59 процената.
Пад вредности акција за 0,09 одсто довео је београдско Дунав осигурање на данашњу листу губитника.
Као и неколико претходних дана, и данас се највише трговало акцијама НИС-а, чиме је остварено више од трећине данашњег укупног берзанског промета, прецизније 2,3 милиона динара.
На другом месту листе најтргованијих су акције Дунав осигурања са оствареном вредношћу промета од 1,3 милиона динара.
Prognoza EBRD: Rast BDP-a Srbije u 2023. godini 2.0 odsto, u 2024. 3,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данашњи промет на берзи 6,5 милиона динара, индекси у порасту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.