НБС задржала референтну каматну стопу на нивоу од 6,5 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 12:16

НБС задржала референтну каматну стопу на нивоу од 6,5 одсто

Извршни одбор Народне банке Србије одлучио је на данашњој седници да референтну каматну стопу задржи на нивоу од 6,50 одсто. Фото: WikimediaCommons/Djordje Stakić На непромењеним нивоима су задржане и каматне стопе на депозитне (5,25 одсто) и кредитне олакшице (7,75 одсто), објавила је централна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << банка.
Одлуку Извршног одбора о задржавању референтне каматне стопе на непромењеном нивоу определио је наставак попуштања глобалних инфлаторних притисака, који би требало да допринесе осетнијем паду увозне инфлације.
Истовремено, Извршни одбор очекује наставак опадајуће путање домаће инфлације и њен повратак у границе циља у хоризонту монетарне политике.
Mali: Javni dug 50,5 odsto BDP

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НБС задржала референтну каматну стопу на нивоу од 6,5 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.