Фон дер Лајен: ЕУ планира да помогне земљама З. Балкана са 6 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 13:45

Фон дер Лајен: ЕУ планира да помогне земљама З. Балкана са 6 милијарди евра

Европска унија планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра, поновила је данас председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer „Северна Македонија, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Албанија, Србија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина треба да искористе ову прилику за проширење ЕУ и да раде да ускладе своје стандарде са стасндардима европског блока“, рекла је Фон дер Лајен у Скопљу, пренео је Ројтерс.
Она данас треба да из Скопља стигне у Приштину, у оквиру четвородневне посете Западном Балкану.
Планирано је да се Фон дер Лајен током боравка у Приштини састане и са председницом привремених институција самоуправе Вјосом Османи.
Она ће у уторак боравити у Подгорици, где ће разговарати са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и премијером у техничком мандату Дританом Абазовићем.
Током посете Београду, где би требало да допутује у уторак поподне, Фон дер Лајен ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.
У среду ће у Сарајеву разговарати са члановима Председништва БиХ и председницом Савета министара Борјаном Кришто.
Šojgu: Metodički izvršavamo zadatke, Ukrajina izgubila oko 90.000 vojnika od 4. juna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон дер Лајен: ЕУ планира да помогне земљама З. Балкана са 6 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.