Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 09:38

САД: Додатних 6 милијарди долара војне помоћи Украјини након „грешке у рачуници“

Пентагон је саопштио да је преценио вредност оружја које је послао Украјини на 6,2 милијарди долара, што је отприлике дупло у односу на оно што је заиста послато, што значи да ће се тај вишак користити убудуће за додатно снабдевање оружјем. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason Детаљним прегледом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рачуноводствене грешке утврђено је да је коришћен трошак замене, а не књиговодствена вредност опреме која је извучена из залиха, рекла је портпаролка Пентагона Сабрина Синг, пренео је Гардијан позивајући се на агенције.
Пентагон је претходно начинио сличну грешку, када је преценуо вредност муниција, пројектила и остале војне опреме за три милијарди, а бројка би могла да се повећа даљом истрагом. У уторак, Синг је рекла да су коначни обрачуни показали да је постојала грешка од 3,6 милијарди за тренутну фискалну годину и 2,6 милијарди за 2022. фискалну годину, која се завршила 30. септембра.
Као резултат грешке, министарство одбране сада има додатни новац који може да искористи и подржи Украјину у контраофанзиви против Русије.
На основу претходних процена, објављених 13. јуна, САД је пружила Украјини безбедносну помоћ вредности од 40 милијарди долара, али је ревизијом утврђено да је послала нешто мање од 34 милијарде.
Blinken razgovarao sa Kulebom o ekonomskom oporavku Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Додатних 6 милијарди долара војне помоћи Украјини након „грешке у рачуници“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.