Аустралија: Годишња стопа инфлације у другом кварталу пала на 6,0 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 10:39

Аустралија: Годишња стопа инфлације у другом кварталу пала на 6,0 одсто

Годишња стопа инфлације у Аустралији је у другом кварталу, од априла до јуна, пала на шест са седам одсто, колико је износила у првом кварталу, саопштио је данас Завод за статистику Аустралије (АБС). Фото: Танјуг/AP Photo/Rick Rycroft Резултат за други квартал је превазишао очекивања тржишта, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која су прогнозирала инфлацију од 6,2 одсто.
Инфлација је у паду други квартал заредом, а у четвртом кварталу прошле године, од октобра до децембра, је она износила 7,8 одсто.
Како се наводи на сајту АБС-а, годишња инфлација у сектору услуга је била 6,3 одсто, што је највише од 2001. године, док су цене станарина годишње порасле за 6,7 одсто. Храна је у другом кварталу годишње поскупела за 7,5 одсто, али цене спорије расту у односу на први квартал ове године – 8,0 одсто, и последњи квартал прошле године – 9,2 одсто.
На кварталном нивоу су цене порасле за 0,8 одсто у односу на период од јануара до марта.
Američki berzanski indeksi porasli, evropski indeksi u padu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија: Годишња стопа инфлације у другом кварталу пала на 6,0 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.