Расписан конкурс за доделу 56 студентских стипендија у износу од 50.000 и 60.000 динара месечно

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 09:15

Расписан конкурс за доделу 56 студентских стипендија у износу од 50.000 и 60.000 динара месечно

Министарство одбране расписало је конкурс за доделу 56 студентских стипендија у школској 2023/2024. години. Фото: Pexels/picjumbo.com Могућност да обезбеде финансијску подршку током школовања и сигурно радно место у систему одбране добиће 19 студената треће и четврте године основних академских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << студија и 37 студената мастер академских студија.
Студенти основних академских студија који стекну статус војног стипендисте месечно ће добијати 50.000 динара, док ће за студента мастер академских студија месечна стипендија износити 60.000 динара.
Право на студентску стипендију имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена и чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. Неопходно је да кандидати буду држављани Републике Србије, а да током студија нису губили ниједну годину те да су све испите из претходних година школовања положили с најмањом просечном оценом која је за сваку стипендију унапред назначена.
После завршеног школовања, студенти који су се квалификовали за стипендије Министарства одбране добиће запослење у својству официра или војног службеника у Београду, Зуцама, Јакову, Панчеву или Крагујевцу.
Рок за пријављивање на конкурс је до 31. октобра 2023. године. Детаљи услова конкурса доступни су на следећем линку.
Raspisan konkurs za smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расписан конкурс за доделу 56 студентских стипендија у износу од 50.000 и 60.000 динара месечно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Raspisan konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u iznosu od 50.000 i 60.000 dinara mesečno

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Jul.2023

SRBIJA – Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini. Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.