Грађани 55 земаља могу да аплицирају за електронску визу за посету Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 10:43

Грађани 55 земаља могу да аплицирају за електронску визу за посету Русији

Од данас ће страни држављани из 55 земаља моћи да добију универзалну електронску једнократну визу (е-виза) за путовање у Русију, саопштено је из министарства спољних послова (МСП) Русије. Фото: Танјуг/AP Photo Електронске визе могу да се издају грађанима 55 земаља, укључујући и европске, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а омогућавају улазак у Русију ради туристичких, пословних и хуманитарних путовања и посета, наводи се у саопштењу руског МСП и додаје да су е-визе једнократне и важе 16 дана, преноси ТАСС.
Страни држављани могу да се пријаве за издавање е-визе на посебном сајту министарства спољних послова Русије: electronic-visa.kdmid.ru или путем мобилне апликације.
За аплицирање за електронску визу потребни су пасош, здравствено осигурање, фотографија за пасош и фотографија целог лица, али позивна писма, подаци о резервацији хотела или други документи који потврђују сврху путовања нису неопходни, а захтев за визу би требало да се поднесе најкасније четири дана пре планираног датума уласка у Русију.
Према предвиђањима руског министарства за економски развој, до краја 2023. године би број странаца који долазе у Русију могао порасти на 10 милиона људи, захваљујући, између осталог и увођењу е-виза.
Русија је 2020. године усвојила закон који омогућава држављанима 52 стране земље да се од 2021. године пријављују за е-визе, међутим, примена закона је одложена због пандемије корона вируса.
SAD uvele ograničenja za putnike sa mađarskim pasošima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађани 55 земаља могу да аплицирају за електронску визу за посету Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.