НЛБ група финансира реконструкцију Сава Центра са 55 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 17:50

НЛБ група финансира реконструкцију Сава Центра са 55 милиона евра

НЛБ Група, односно матична НЛБ Банка из Љубљане и њена чланица на српском тржишту НЛБ Комерцијална банка, потписале су са Делта Конгресним Центром уговор о пројектном финансирању Сава Центра у вредности од 55 милиона евра. Фото: Wikimedia Commons/Lošmi Како је саопштила НЛБ група, укупна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инвестиција Делте намењена је једном од најзахтевнијих и најзначајнијих архитектонских подухвата у нашој земљи – комплетној реконструкцији више од 100.000 квадрата конгресног, пословног и ритејл простора на Новом Београду и премашиће 100 милиона евра.
Председник Извршног одбора НЛБ Комерцијалне банке Властимир Вуковић рекао је да та банка има мотивацију и капацитете да снажно инвестира у локално тржиште и финансира пројекте од капиталног значаја за читаву заједницу.
„Сава Центар је већ више од четири деценије симбол за повезивање, размену знања, мишљења и идеја, које не познају границе – као што то настоје да буду НЛБ Комерцијална банка и НЛБ Група. Зато желимо да се захвалимо својим партнерима из Делта Конгресног Центра на прилици да подржимо реконструкцију легендарног здања, које ће вратити забаву и културу, али и поново покренути конгресну индустрију у земљи и региону“, истакао је Вуковић.
НЛБ група подсецах да је од отварања 1977. године, Сава Центар угостио више од 1.6 милиона учесника на више од 7.000 домаћих и међународних конгреса и конференција, међу којима су и Генерална Скупштина Светске банке и Међународног Монетарног фонда, Генерална Скупштина УНЕСЦО-а, ОЕБС и Скупштина ЕБРД.
У уторак Сајам технике у петој димензији

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НЛБ група финансира реконструкцију Сава Центра са 55 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.