Две трећине републиканаца за Трампа, 53 одсто Американаца неће да гласа за њега

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 19:19

Две трећине републиканаца за Трампа, 53 одсто Американаца неће да гласа за њега

Скоро две трећине републиканаца, 63 одсто њих, кажу да желе да се Доналд Трамп поново кандидује за председника САД, показује ново истраживање агенције АП и Центра за истраживање јавног мњења НОРЦ. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon Реч је о порасту у односу на 55 одсто у априлу када је подигнута >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прва оптужница против бившег председника.
Око 70 одсто републиканаца сада има добро мишљење о Трампу, што је скок у односу на 60 одсто прошлог месеца.
Истовремено, 53 одсто Американаца је рекло да дефинитивно не би гласало за њега ако буде кандидат, а 11 одсто је поручило да вероватно не би гласало за њега.
Ови налази потврђују тврдње Трампових ривала да он не може да добије изборе ако рачуна на гласове изван републиканске базе, наводи АП.
Истраживање је показало и да противљење бирача реизбору 80-годишњег Џозефа Бајдена није толико укорењено.
Иако бирачи изражавају сумњу посебно у вези са његовим годинама, 43 одсто испитаника каже да дефинтивно не би гласало за њега, а 11 одсто каже да вероватно не би, што је мањи проценат него у Трамповом случају.
Majk Pens: Uprkos tome šta Tramp kaže, izbori u Džordžiji nisu pokradeni

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две трећине републиканаца за Трампа, 53 одсто Американаца неће да гласа за њега се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.