На крунисању краља Чарлса у Лондону ухапшено 52 особе

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 20:10

На крунисању краља Чарлса у Лондону ухапшено 52 особе

Лондонска Метрополитен полиција саопштила је да је данас ухапсила 52 особе током церемоније крунисања краља Чарлса Трећег. Фото: Танјуг/AP/Gareth Fuller Они су, како се наводи у саопштењу, приведени због низа кривичних дела, укључујуц́и изазивање сукоба и нарушавање јавног реда и мира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и задржани су у притвору, преноси Би-би-си (ББЦ).
Демонстранти и групе за људска права критиковале су полицију због хапшења антимонархијских демонстраната, а организација Хјуман рајтс воч је хапшење окарактерисала као „нешто што бисте очекивали да видите у Москви, а не у Лондону“.
Британска полиција ухапсила је данас, неколико сати пре крунисања краља Чарлса, вођу антимонархистичке организације „Република“ Грејема Смита, уклонивши га из масе од неколико стотина демонстраната који су се окупили на траси процесије у центру Лондона.
Претходно је из Републике саопштено да ће организовати највећи протест против британског монарха у модерној историји.
Протести су одржани и у Глазгову у Шкотској и Кардифу у Велсу, а на протестима су били и натписи: “Укините монархију, нахраните народ“, док су на друштвеним мрежама многи поредили кризу трошкова живота у Британији са помпом и раскоши приказаним на крунисању.
Лондонска полиција је упозорила да ће предузети мере ако демонстранти покушају да „ометају уживање и прославу“ тог дана и формирала круг око групе.
Konj uleteo u publiku okupljenu na ulicama Londona zbog krunisanja kralja Čarlsa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На крунисању краља Чарлса у Лондону ухапшено 52 особе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.