Нето профит банке УБС опао за 52 одсто у периоду од јануара до марта

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:48

Нето профит банке УБС опао за 52 одсто у периоду од јануара до марта

Швајцарска банка УБС пријавила је годишњи пад нето профита за 52 одсто у првом кварталу ове године, због застарелих парница, али и саопштила да остаје „извор стабилности“ за своје клијенте током периода велике неизвесности. Фото: Танјуг/Michael Buholzer/Keystone via AP Банка УБС је саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је нето профит износио 1,03 милијарде долара за први квартал, што је знатно испод очекивања аналитичара о нето добити од близу 1,75 милијарди долара за тај период, објавио је ЦНБЦ.
Од када је банка УБС преузела швајцарски Креди свис (Цредит Суиссе), ово су први резултати њеног пословања.
Извршни директор УБС-а Серђо Ермоти који је поново на челу банке од 5. априла у разговору за ЦНБЦ, изјавио је да преговори напредују и да се нада да ће ово поглавље ускоро бити окончано након 15 година. Он је такође оценио последње резултате као „веома солидне“.
„Видели смо да неки приливи долазе од банке Креди свис, што је најважније, након преузимања те банке. Приметили смо приливе и после трансакције, тако да је то показатељ да клијенти верују да смо изворр стабилности“, рекао је Ермоти.
Поједини детаљи из извештаја наводе да су приходи достигли 8,75 милијарди долара, у односу на 2021. када су износили 9,38 милијарде долара. Оперативни трошкови су порасли и износили су 7,2 милијарде долара, у односу 6,6 милијарде долара у 2021. години.
Кофицијент солвентности износио је 13,9 одсто у односу на 14,1 одсто годину дана раније.
Овај зајмодавац је рекао да су привукли 28 милијарди долара, у својству јединице глобалног управљања богатством, од чега је седам милијарди регистровано у последњих 10 дана марта, после саопштења о преузимању „Креди свиса“.
Pojednostavljena procedura za gasni priključak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нето профит банке УБС опао за 52 одсто у периоду од јануара до марта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.