У Србији тренутно у току радови на близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 17:36

У Србији тренутно у току радови на близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница

Директор ЈП Коридори Србије Александар Антић рекао је данас да се Србија налази у озбиљном инфраструктурном циклусу, те да након много година заостајања Србије за другим земљама, последњих десет година смо највеће градилиште у региону, а вероватно и у Европи. Фото: Танјуг/Тара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић „Нико не ради оволико великих инфраструктурних пројеката. У овом тренутку радимо близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница. Србија доказује своју економску снагу и стабилност да развија оволико инфраструктурних пројеката“, рекао је Антић за Танјуг.
Он је рекао да ће прва поддеоница на „ауто-путу Мира“ од Ниша до Мердара бити пуштена у саобраћај у наредних 15-ак дана.
Такође, Антић је истакао да је од посебне важности отварање перспектива за Западну Србију, те да ће до краја септембра пустити у саобраћај 22 километра ауто-пута од Руме до Шапца укључујући и мост преко Саве.
„До краја октобра ћемо пустити у саобраћај још 11 километара пута до Кошева, што ће бити изузетно значајно и за зимску сезону, пошто доводимо ауто-пут који ће бити добра веза са Копаоником“, рекао је Антић.
Он је истакао да су Коридори Србије задужени за шест великих инфраструктурних пројеката. „Ова година нам је донела пуно лошег времена, али сада су суви дани и надам се да ћемо то надокнадити“, рекао је он.
Антић је истакао да оволики број пројеката захтева од свих у систему мобилност и апсолутну посвећеност.
Он је истакао изградњу прве деонице од 17 километара ауто-пута Моравског коридора од Појата до Макрешана која је пуштена у саобраћај 29 априла.
„Пројекат колега из Путева Србије – завршетак обилазнице око Београда је важан за укупан саобраћај у Србији и он треба да реши читав сет саобраћајних проблема са којима се суочавају становници Београда, али и сви који су били у ситуацији да користећи ауто-пут пролазе кроз Београд. Тај пројекат смо чекали деценијама“, објаснио је Антић.
Како је рекао, резултати Коридора су почели да се претварају у километре ауто-пута који се стављају у функцију грађана Србије. „Имамо огромну подршку Владе Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија и председника Србије Александра Вучића, који је у својој визији развоја Србије ове пројекте ставио у први план“, истакао је Антић.
Антић је поводом поплава које су погодиле Србију, рекао да је постојала стална координација служби са Владом, Сектором за ванредне ситуација и ЈВП „Србијаводе“.
„Ту је било изузетно тешко предвидети шта ће се дешавати, активирани су бујични водотокови које је тешко кротити, тешко предвидети, они су направили велики број проблема, поготову у крајевима Јагодине, Параћина, Ћићевца, Трстеника, Александровца, Бруса, Врњачке Бање“, објаснио је Антић.
Антић је навео да су људи приликом поплава имали читав низ изазовних ситуација за њих и њихове породице и додао да они ниједног тренутка нису остављени сами. „Ми у тим тренуцима дуж Моравског коридора смо прекидали активности на изградњи пута и читаву механизацију и ресурсе смо стављали у функцију локалних самоуправа, штабова за ванредне ситуације, ЈВП ‘Србија воде’, како би решавали те проблеме“, рекао је Антић.
Говорећи о штетама од поплава на аутопутевима и пројектима у изградњи, Антић је навео да оне не постоје.
„Штете су се на пољопривредном земљишту, није било онаквих ситуација као 2014. године, макар не масовно, биле су поплављене куће и људи су били у том делу угрожени, штете постоје, оне се сагледавају, држава помаже да се оне решавају“, истакао је Антић.
Skupština sutra počinje raspravu o razrešenju Baste

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Србији тренутно у току радови на близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.