Зеленски посетио Змијско острво у Црном мору на 500. дан од почетка инвазије

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 11:39

Зеленски посетио Змијско острво у Црном мору на 500. дан од почетка инвазије

Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је Змијско острво у Црном мору, на 500. дан од почетка руске инвазије. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Зеленски је написао на Телеграму да је одао пошту украјинским херојима који су дали животе у бици за то острво.
„Слободно острво слободне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјине. Захвални смо свима који су се овде борили против окупатора. Одали смо пошту херојима који су дали своје животе у овој бици – једној од најважнијих током рата пуних размера. Слава свима који су се борили за безбедност у нашем Црном мору!“, написао је Зеленски.
Зеленски је истакао да са тога места победе жели да захвали сваком украјинском војнику за 500 дана пружања отпора руским снагама и изразио уверење да ће Украјина победити у рату. На снимку се види да је Зеленски на Змијско острво стигао чамцем, у пратњи шефа свог кабинета Андрија Јермака.
Зеленски је са Јермаком и украјинским војницима положио цвеће на спомен обележје погинулим борцима, објавила је агенција Униан.
Змијско острво је једна од најважнијих стратешких локација у Црном мору, коју су руске снаге заузеле у фебруару 2022. године, а Украјина је повратила контролу над острвом 30. јуна 2022. године.
Томе је претходило потонуће руске крстарице „Москва“ у априлу, а тада је Министарство одбране Русије своје повлачење назвало „гестом добре воље“.
Šojgu izvršio inspekciju novoformiranih jedinica u Južnom vojnom okrugu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски посетио Змијско острво у Црном мору на 500. дан од почетка инвазије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.