Пентагон: САД шаље додатну војну помоцћ Украјини вредну 500 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 20:25

Пентагон: САД шаље додатну војну помоцћ Украјини вредну 500 милиона долара

Сједињене Америчке Државе обезбедиће Кијеву нови војни пакет вредан до 500 милиона долара, у знак подршке борби Украјине против Русије, саопштио је данас Пентагон. Фото: WikimediaComonns/David B. Gleason Пакет ће подразумевати оклопна возила, укључујући борбена возила “Бредли“ и оклопне транспортере >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << “Страјкер“, као и муницију за високо покретне артиљеријске ракетне системе, пренео је Ројтерс.
Наводи се да пакет подразумева и кључна средства за подршку украјинским контраофанзивним операцијама, јачање њене противваздушне одбране и другу опрема која ће помоћи Украјини у рату с Русијом.
Све то се финансира коришћењем председничког овлашћења за повлачење средстава (ПДА), које омогућује америчком председнику да преноси средства и услуге током ванредног стања без одобрења Конгреса.
Материјал ће доћи из вишка залиха у САД.
Ово је 41. амерички пакет безбедносне помоћи Украјини од почетка рата са Русијом у фебруару 2022, што укупно износи више од 40 милијарди долара.
Belorusija će razraditi procedure za korišćenje taktičkog nuklearnog oružja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон: САД шаље додатну војну помоцћ Украјини вредну 500 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.