Усвојите ове навике и унесите дневно 500 калорија мање

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 15:00

Усвојите ове навике и унесите дневно 500 калорија мање

Губитак килограма на безбедан и здрав начин подразумева губитак од једног до два килограма недељно. Али то не значи да се морате потпуно одрећи хране коју волите. Фото: Pixabay/outsideclick Понекад је довољно само променити одређене навике у исхрани како би се смањио калоријски дефицит >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и постигао губитак килограма. Иако нутриционисти не говоре људима да броје калорије и мисле да је боље да се усредсреде на исхрану више хранљивих састојака уместо да их искључују.
Како наводе, елиминисање хране може одузети радост једења и довести до превише рестриктивних навика у исхрани и неких поремећаја у исхрани.
Не трошите калорије на пиће Можда не размишљате о томе колико калорија има у једном од ваших омиљених пића, али свака калорија се рачуна, посебно када покушавате да смршате. Ваш мозак не региструје калорије које пијете, тако да ћете и даље осећати глад. Увек проверите калорије у свом напитку пре него што одлучите да га попијете.
Ставите уље у боцу са распршивачем Уместо да сипате уље право из флаше када припремате салату или кувате, ставите га у боцу са распршивачем. Свака кашика уља има око 120 калорија. Већина људи сипа много више уља у кување, тако да коришћење боце са распршивачем може уштедети стотине калорија при сваком оброку.
Започните оброке свежом зеленом салатом или поврћем куваним на пари Размислите о томе да свој оброк започнете свежом зеленом салатом са лимуном или поврћем куваним на пари. Ово ће обуздати вашу глад, а да уопште не потрошите много калорија. Користите лимун да зачините храну уместо висококалоричних прелива, путера и уља. Већина људи ће на овај начин уштедети најмање 200 калорија по оброку.
Додајте поврће у своје оброке Још једна паметна идеја је да повећате оброке поврћем. На пример, ако спремате тестенину са месом, скувајте омиљено поврће на пари и додајте га у оброк. На крају крајева, поврће је једна од апсолутно најбољих намирница за јело ако покушавате да смршате, јер је пуно влакана и дуже ћете се осећати ситим. Оброк ће бити толико велики да га можете сачувати за још који дан, а поврће ће смањити калорије за најмање 250 до 300 калорија.
Засладите храну циметом Следећи пут када будете куповали, одбаците житарице и јогурте који садрже додатни шећер. Уместо тога, одлучите се за незаслађене сорте и мало их засладите циметом без калорија. Цимет је пун антиоксиданата и снижава ниво шећера у крви. Ова промена може да уштеди од 50 до више од 100 калорија.
Uz pomoć ovih navika skinućete kilograme bez svakodnevnog vežbanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Усвојите ове навике и унесите дневно 500 калорија мање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.