Бајден: САД увеле нових 500 санкција против Русије због агресије и смрти Наваљног

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 13:33

Бајден: САД увеле нових 500 санкција против Русије због агресије и смрти Наваљног

Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је данас да су САД увеле нових 500 санкција против Русије због инвазије на Украјину и смрти опозиционог лидера Алексеја Наваљног. Фото: Танјуг/Matt Rourke „Данас објављујем више од 500 нових санкција Русији због њеног освајачког рата против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјине и због смрти Алексеја Наваљног, који је био храбри антикорупцијски активиста и Путинов најжешц́и опозициони лидер. Ове санкције ц́е бити усмерене на појединце повезане са затварањем Наваљног, као и на руски финансијски сектор, одбрамбену индустријску базу, мреже набавки и оне који избегавају санкције на више континената“, истакао је Бајден, наводи се у саопштењу Беле куће.
Додао је да ће санкције обезбедити да Путин „плати још већу цену за своју агресију у иностранству и репресију код куће“.
Поред тога, Бајден је навео да САД уводе нова ограничења извоза за скоро 100 субјеката због пружања подршке руској ратној машинерији.
„Историја нас посматра. Неуспех подршке Украјини у овом критичном тренутку нец́е бити заборављен. Сада је време да будемо чврсто уз Украјину и да будемо уједињени са нашим савезницима и партнерима. Сада је време да се докаже да се Сједињене Америчке Државе залажу за слободу и никоме се не клањају“, закључио је Бајден.
Orban: Potreban mirovni proces da bi se rešio sukob između Rusije i Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: САД увеле нових 500 санкција против Русије због агресије и смрти Наваљног се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.